RT 38857
Hinnastot
Asennusohjeet
Galleria
Erikoiskuvut
Suoritustasoilmoitukset

Kattovalokuvut
-päivänvaloa ja tuuletusta

Kattovalokupu on yksi tunnetuimpia muovimateriaalien aluevaltauksia rakennusalalla. Kupuja käytetään Suomessa ja kauttaaltaan Euroopassa runsaasti. Saksassa – missä akryyli on keksitty – kattovalokupu argumentoidaan usein sanoilla: ”Licht und Luft” (valoa ja ilmaa). Ilmeeltään kattovalokupu on moderni ja käyttäjälähtöinen. Niiden avulla rakennetaan valoisia ja viihtyisiä liike- ja teollisuustiloja. Tutkimusten mukaan asiakkaat viihtyvät valoisissa tiloissa. Myös työntekijöille valoisat tilat ovat työterveyttä edistävä asia. Maanalaisiin tiloihin on usein johdettu päivänvaloa kattovalokupujen avulla.

Keraplast on modernisoinut kattokupujen valmistuksen vuoden 2007 aikana. Uusi valmistustekniikka parantaa tuotantokykyä ja varmistaa tasaisen laadun. Yhtiön laatujärjestelmässä kattokuvun moitteettomaksi käyttöikätavoitteeksi on asetettu 30 vuotta.

Rakenteeltaan kattovalokupu on tehokas ja kompakti. Vesi- ja lämpötiiveys, liittymät vesikattoon, tuuletustoiminnot ja maksimaalisen valotehon hallinta yhdistyvät samassa tuotteessa. Laaja koko-, väri- ja mallivalikoima antaa suunnittelijalle mahdollisuuden tehdä valoisia ja toimivia tiloja.

Kattovalokupujen vakiomateriaali on akryylimuovi eli plexi. Kuvut kestävät käsittelyä ja muita rasituksia paremmin kuin lasiset ikkunat. Uuden tuotantotekniikan ansiosta Keraplast voi nykyisin toimittaa PC-muovisia kupuja, jotka kestävät vielä paremmin mekaanisia kolhuja, jopa ilkivaltaa. Näitä iskunlujia kupuja suositellaan mm. liikennetasoille ja lasten leikkipaikkojen läheisyyteen.

Monet 1960- ja 70-luvulla asennetut kattovalokuvut on aika vaihtaa kattoremonttien yhteydessä. Korjaukset liittyvät usein vesikaton peruskunnostuksiin, jolloin kattovalokupujen jalustat korotetaan ja arvioidaan uudelleen savunpoisto- ja tuuletusikkunoiden tarve.

Kattoikkunasaneerauksissa voimme tarjota kokonaisvaltaisen toimituksen, joka sisältää suunnittelun, materiaalitoimituksen ja asennustyön.


Pasi Rantanen
Liiketoimintajohtaja
03 544 3157
pasi.rantanen(at)keragroup.fi
KATTOVALOKUVUT
Aki Rantanen

03 544 3156
aki.rantanen(at)keragroup.fi