Etusivu / Lasiterassit / Lasiterassit huolto

Asennus ja Huolto

Alumiinirunkoisen terassin asentaminen

Liimapuurunkoisen terassin asentaminen

Katto ja sadevesijärjestelmä

Puhdistus

Terassin katto kannattaa tarkistaa ja puhdistaa vuosittain. Erityisesti katolle ja ränneihin pudonneet lehdet, risut ja muut roskat tulee poistaa. Tarkista, että vesi pääsee virtaamaan vapaasti ja poista mahdolliset tukkeumat ja roskat sadevesijärjestelmästä. Huuhtele ja pese tarvittaessa.

Turvallisuus

Tarpeetonta katolla liikkumista tulee välttää. Mikäli huoltotöiden yhteydessä katolle joudutaan menemään, tulee katon päälle asettaa suojalevyt, jotta paino ei kohdistu lasiin tai PC-levyyn.

Runko ja lattia

Puhdistus ja huolto

Puisia rakenteita tulee huoltaa säännöllisesti. Puuosat tulee käsitellä ensimmäisen kerran asennuksen jälkeen pintakäsittelyaineiden valmistajan ohjeiden mukaisesti. Huoltomaalausten väli riippuu pintakäsittelyaineesta, joten huoltomaalaus uusitaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pintakäsittely helpottaa puhtaana pitoa ja suojaa puuta UV-säteilyltä sekä kosteudelta. Puiset osat voidaan pestä vedellä ja pehmeällä harjalla. Neutraalia pesuainetta (pH 4-8) voidaan käyttää tarvittaessa.


Alumiinirunko voidaan puhdistaa vedellä ja sienellä. Pinttyneen lian puhdistukseen voidaan käyttää myös neutraalia pesuainetta (pH 4-8). Pinnat huuhdellaan lopuksi puhtaalla vedellä. Hankaavia aineita sisältäviä pesuaineita tai karkeita puhdistussieniä ei saa käyttää

Tarkistuslista

Rakenteiden toimivuuden varmistamiseksi tulee niitä huoltaa säännöllisesti.

  1. Onko katolla roskia tai esineitä, jotka estävät veden vapaan virtauksen?
  2. Ovatko kourut ja syöksytorvet ehjät sekä vapaat tukkeista?
  3. Rungon kunto ja puuosien käsittely tarvittaessa
  4. Lattian kunto ja käsittely tarvittaessa
  5. Ovatko kiinnikkeet paikoillaan?

Huomioitavaa

Terassikalusteita valittaessa on hyvä huomioida, että lasitettu terassi ei ole vesi- ja ilmatiivis. Lasiterassilla kestävät parhainten ulkokäyttöön tarkoitetut kalusteet, joiden puuosat on suojattu ja metalliosat ovat ruostumatonta terästä tai ruostesuojattuja. Lämpötila voi vaihdella suuresti vuodenaikojen mukaan ja jopa päivän aikana, mikä aiheuttaa myös kosteuseroja. Tekstiilit on syytä olla suojattu likaa ja kosteutta hylkivällä käsittelyllä ja sisämattojen käyttöä on syytä välttää.

8 hyvää syytä hankkia lasiterassi

Lasiterassin hankintaan on paljon hyviä syitä, kokosimme niistä pienen listan.

LUE LISÄÄ

Autamme terassien lupaselvityksissä

lupakäytäntö kannattaa selvittää ennen rakentamisen aloittamista.

LUE LISÄÄ